• Lorem ipsum

Vliegenbestrijding - voorkom een plaag!

Alles voor vliegenbestrijding vind je bij Dutch Top Animal. Een bestelling via onze site is makkelijk en snel: voor 12:00 uur besteld, morgen in huis. Bestel je boven de €45,-? Dan is verzending ook nog eens gratis.

Geen producten gevonden...
Vliegenbestrijding - voorkom een plaag!

Vliegenbestrijding is van groot belang

Bij Dutch Top Animal ben je aan het juiste adres voor producten rondom vliegenbestrijding. Vliegen kunnen ziektekiemen overdragen en zo de gezondheid van het rundvee onder druk zetten. Ze veroorzaken hinder en onrust bij het vee wat kan leiden tot een verlaagde melkproductie en slechtere voederconversie. Ook voor de veehouder vormen vliegen vaak een hinderlijke plaag. De laatste vlieg vangen lukt nooit, maar een goed management houdt wel de vliegenpopulatie onder controle en beperkt de negatieve effecten tot een minimum.

Bestrijding van vliegen met goede hygiëne

Een goede algemene hygiëne in en rond de stallen, het hele jaar door, vormt de basis van een doeltreffende vliegenbestrijding. Voorkomen van broedplaatsen vormt de sleutel tot succes! Dagelijks grondig reinigen van ligboxen, voederbakken, voeropslagplaatsen, etc. Ook ventilatie is van belang, in een drogere stal gedijen vliegen minder goed

Chemische bestrijding van vliegen en vliegenlarven

Bestrijd niet enkel volwassen vliegen, maar ook de larven om de cyclus van de vlieg te doorbreken. De volwassen vliegen vormen namelijk slechts een klein percentage van de totale populatie. Daarnaast is de kans is ook klein dat zowel de volwassen vlieg als haar larven resistent zijn tegen de gebruikte insecticiden. De larven bestrijd je best in de vroege lente vóór de te verwachten vliegenoverlast. Breng de insecticide tegen vliegenlarven aan op mogelijke broedplaatsen. Bijvoorbeeld bij voederbakken, op voederopslagplaatsen, op de mestkorst in de mestkelder en op mesthopen. Insecticiden tegen volwassen vliegen gebruik je pas bij vliegenoverlast. Breng het aan op de rustplaatsen van de vliegen: stalmuren, zoldering, vensterbanken, hokwanden, eventueel op de dieren zelf.