• Lorem ipsum

Melkziekte en de behandeling hiervan bij rundvee

Alles tegen melkziekte vind je bij Dutch Top Animal. Een bestelling via onze site is makkelijk en snel, voor 12:00 uur besteld, morgen in huis. Bestel je boven de €45,-? Dan is verzending ook nog eens gratis.

Geen producten gevonden...
Melkziekte en de behandeling hiervan bij rundvee

Melkziekte: oorzaak & behandeling

Bij Dutch Top Animal ben je aan het juiste adres voor producten om melkziekte bij runderen te behandelen en te voorkomen. Melkziekte wordt vaak veroorzaakt door een tekort aan calcium in het bloed. De ziekte treedt meestal op binnen 48 uur na afkalven, maar kan ook vlak voor of tijdens het afkalven ontstaan. Melkziekte heeft verschillende negatieve gevolgen voor de melkveehouder. Enkele gevolgen zijn een lagere melkgift of een verminderde vruchtbaarheid. Tijdens het afkalven neemt de calciumbehoefte van de koe snel toe, aangezien de melk moet gaan produceren voor het kalf. Om melkziekte bij koeien te voorkomen, is het belangrijk dat je er op tijd bij bent. Wanneer de koe symptomen gaat vertonen, zal direct een behandeling gestart moeten worden.

Voorkomen is beter dan genezen

Het is van belang dat melkziekte wordt voorkomen, dit kan aan de hand van een tijdige behandeling. Om te controleren of de koe last heeft van melkziekte kan je gebruiken maken van een melktest. Aan de hand van de verkleuring op de teststrip is vervolgens te zien of het dier last heeft van (beginnende) melkziekte. Wanneer het dier last heeft kan je gebruik maken van verschillende supplementen, deze kunnen echter ook preventief gegeven worden om te voorkomen dat het dier ziek wordt.