• Lorem ipsum

Kalveropfok als basis voor een top koe

Alles voor kalveropfok vind je bij Dutch Top Animal. Een bestelling via onze site is makkelijk en snel: voor 12:00 uur besteld, morgen in huis. Bestel je boven de €45,-? Dan is verzending ook nog eens gratis.

Geen producten gevonden...
Kalveropfok als basis voor een top koe

Kalveropfok voor de beste ontwikkeling

De eerste paar weken zijn cruciaal voor de ontwikkeling van een kalf. Om ervoor te zorgen dat jouw kalveren maximaal kunnen groeien is een goede kalveropfok van groot belang. Een goede kalveropfok resulteert namelijk in een goede weerstand en groei bij de kalfjes. Dutch Top Animal heeft hiervoor verschillende producten in het assortiment, van elektrolyten, vitaminen en dieetvoeder tot diarree testen, kalverdekjes, kalverdrinkemmers en spenen.

Kalvermelk - Een goed begin is het halve werk

De eerste drie dagen na het afkalven kan het beste biest/koemelk worden gegeven aan het kalf, hierna kan je overgaan op kunstmelk. Kunstmelk heeft een betere vet- en eiwitverhouding dan koemelk. Hiernaast bevat koemelk vaak hoge gehaltes aan vet, waar het kalf te weinig mee kan. Door deze hoge gehaltes vet kan zelfs al in een vroeg stadium vervetting in het uierweefsel optreden, wat onwenselijk is. Kunstmatige melk, met hoge eiwitgehaltes (voor een goede karkasontwikkeling) en lage vetgehaltes, is beter afgestemd op de behoefte van je kalf.

Kalveren onthoornen

Bij elk kalf beginnen in de eerste levensweken de hoorns te groeien. Naarmate het dier ouder wordt, worden de hoorns ook alsmaar groter. Omdat hoorns gevaarlijk kunnen zijn voor groepsgenoten kan je overwegen om de kalveren te onthoornen. Ook voor het onthoornen van kalveren vind je verschillende producten in ons assortiment.