• Lorem ipsum

De beste huidverzorging voor rundvee

Alle huidverzorging voor rundvee vind je bij Dutch Top Animal. Een bestelling via onze site is makkelijk en snel: voor 12:00 uur besteld, morgen in huis. Bestel je boven de €45,-? Dan is verzending ook nog eens gratis.

Geen producten gevonden...
De beste huidverzorging voor rundvee

Huidverzorging bij rundvee

Over het algemeen zijn runderen in staat om hun eigen vacht te verzorgen, eventueel met hulp van andere dieren uit de kudde. De runderen kunnen de eigen vacht verzorgen door de vuile plekken te likken, door te schuren, te krabben of te baden. Om de rangorde in de kudde te bevestigen, likken de runderen elkaar op plekken waar ze zelf niet bij kunnen. Daarnaast heeft het een kalmerend effect en worden parasieten en ander ongedierte uit de vacht verwijderd. Om de runderen een handje te helpen bij de vachtverzorging vind je in deze productcategorie de juiste producten!

Verschillende producten voor huidverzorging

Bij Dutch Top Animal vind je de juiste producten om de huid van jouw rundvee optimaal te verzorgen! Wanneer het dier last heeft van een schrale huid, zijn verschillende zalven verkrijgbaar die dit probleem verhelpen. Vaseline is een goed voorbeeld, door de verzorgende en beschermende werkzaamheid van droge en de schrale huid van runderen. Voor de verzorging van huidbeschadigingen zoals schaafwonden en kloven kan je naast vaseline ook wondspray, jodium of trekzalf gebruiken.

Veeborstel voor de verzorging van de huid

Je kan er ook voor kiezen om de huid en de vacht van de runderen te verzorgen door middel van het ophangen van een borstel in de stal. In ons assortiment hebben we een losse vee borstel, deze borstel is gemakkelijk op meerdere plekken te monteren (muren, hoeken, palen etc.) en perfect voor de verzorging van de hoofd en hals.