• Lorem ipsum

Drenchen voor ondersteuning en herstel

Alles voor drenchen vind je bij Dutch Top Animal. Een bestelling via onze site is makkelijk en snel: voor 12:00 uur besteld, morgen in huis. Bestel je boven de €45,-? Dan is verzending ook nog eens gratis.

Geen producten gevonden...
Drenchen voor ondersteuning en herstel

De voordelen van drenchen

Er zijn meerdere voordelen van drenchen op te noemen. Drenchen, het oraal toedienen van een goede hoeveelheid vocht, is uitermate geschikt voor zieke, maar ook voor verse koeien. Het drenchen voorziet de koe van water, dat vaak aangevuld wordt met zouten en voedingsstoffen. Er zijn meerdere situaties waarbij drenchen een geschikte methode is om koeien te ondersteunen. Denk bijvoorbeeld aan een koe die herstellende is na een keizersnede, een koe die erg dun op de mest is, of een koe die net heeft afgekalfd. In veel van deze situaties heeft de koe een vochttekort (of zou deze kunnen oplopen). Drenchen biedt dan een erg goede ondersteuning.

Stimuleer de voeropname

Het doel is, naast het op peil brengen van de vochthuishouding, dat de koe zich door een verbeterde pens functie fitter gaat voelen en dat hierdoor voeropname wordt gestimuleerd. Onvoldoende voederopname kan al snel leiden tot problemen, waaronder niet alleen een gebrek aan energie, maar ook bijvoorbeeld het ontstaan van een fosfortekort. Bij Dutch Top Animal ben je aan het juiste adres voor producten rondom het drenchen van runderen.