• Lorem ipsum

Bolussen en mineralen voor rundvee

Alle bolussen en mineralen vind je bij Dutch Top Animal. Een bestelling via onze site is makkelijk en snel: voor 12:00 uur besteld, morgen in huis. Bestel je boven de €45,-? Dan is verzending ook nog eens gratis.

Geen producten gevonden...
Bolussen en mineralen voor rundvee

Runderen en een tekort aan vitaminen

Over het algemeen krijgen de runderen de nodige vitamines en mineralen binnen via de voeding, maar het komt wel eens voor dat er een tekort ontstaat. Mineralen zijn erg belangrijk voor een goede gezondheid van jouw runderen, dit is vooral belangrijk voor opgroeiende en producerende dieren. Belangrijke mineralen zijn Fosfor, Calcium, Natrium, Chloor en Magnesium. Vooral als de runderen van dieet veranderen, bijvoorbeeld als ze in de droogstand komen, is het van belang dat je goed in de gaten houdt hoeveel vitamines en mineralen de runderen binnenkrijgen. Als er een tekort is, kun je de runderen bolussen geven.

Bolussen voor de ondersteuning van kalveren

Voor de ondersteuning van de kalveren, zijn er verschillende bolussen verkrijgbaar. Met name in de eerste levensuren van het kalf is de weerstand nog niet optimaal. Het is dan van belang dat het kalf in deze uren zo veel mogelijk wordt ondersteund om vervelende ziekten te voorkomen. Je kan bijvoorbeeld kiezen voor ijzersupplement bolussen wat weerstand verhogend werkt bij kalveren. Vanaf een leeftijd van zes weken kan je een sporen en vitaminen bolus toe dienen welke bijdraagt aan een optimale groei, een goede weerstand en ontwikkeling.

Hulpmiddelen voor het toedienen van bolussen

De bovengenoemde bolussen kun je gemakkelijk inbrengen met een inserter, ook wel een bolusschieter genoemd. De benodigde bolus kan in de bolusschieter geplaatst worden, waarna het in de mond van de koe of kalf kan worden ingebracht.