• Lorem ipsum

Een last voor elk paard of pony

Alles tegen vliegen, dazen en teken vind je bij Dutch Top Animal. Een bestelling via onze site is makkelijk en snel. Bestel je boven de €45,-? Dan is verzending ook nog eens gratis.

Geen producten gevonden...
Een last voor elk paard of pony

Last van vliegen? 

Je paard of pony kan flink last hebben van vliegen, dazen en teken. Als dit het geval is, kun je je paard hierbij helpen of verlichting geven door de juiste producten te gebruiken. Zo zijn er speciale vliegendekens of maskers te verkrijgen. Deze kleden en maskers zijn in diverse printjes te verkrijgen zoals een zebraprint. Dit is niet om je paard er zo trendy mogelijk uit te laten zien, maar hierdoor worden de dazen en vliegen duizelig waardoor ze minder snel je paard lastigvallen.

Deze beesten kunnen het leven van je paard flink zuur maken. Als het warm, zwoel en windstil weer is, dan zie je vaak rondom je paard. Deze beesten zijn niet alleen irritant, maar prikken ook nog eens en je paard kan ze zelf niet wegjagen.

Voorzorgsmaatregelen nemen 

Om ervoor te zorgen dat je paard het minste last heeft van vliegen, dazen of teken kun je verschillende voorzorgsmaatregelen treffen. Zo zijn er speciale vliegendekens waardoor je paard volledig is beschermd, maar ook speciale dazenvallen ophangen helpt. Hierdoor komen de beestjes op een warme bal af en proberen hier bloed uit te zuigen. Als de daas naar boven wil, blijkt echter dat het beest gevangen zit.

Een andere manier om van de vliegen af te komen is een elektrische insectenvanger. Dit weet door het uv-licht diverse vliegen, muggen en motten te vangen. Tot slot zijn er tal van sprays te verkrijgen die vliegen, dazen en teken op afstand houden. Bekijk daarvoor een kijkje in deze categorie.