• Lorem ipsum

Ontworming als verzorging voor je hond

Alle benodigdheden voor het ontwormen van je hond vind je bij Dutch Top Animal. Een bestelling via onze site is makkelijk en snel. Bestel je boven de €45,-? Dan is verzending ook nog eens gratis.

Geen producten gevonden...
Ontworming als verzorging voor je hond

Je hond ontwormen is onderdeel van de standaard verzorging van je hond. Hierdoor behoud je de goede gezondheid van je hond en voorkomt ziekte.

Welke type wormen zijn er? 

Je hond kan diverse wormen krijgen. Van spoelwormen, zweepwormen tot aan longwormen en hartwormen. Je hond kan op verschillende manieren besmet worden met een worm. Door bijvoorbeeld directe opname van eitjes of larve uit de omgeving of via melk. Een lintwormbesmetting komt echter altijd door een tussengastheer. Door bijvoorbeeld het inslikken van vlooien of het eten van prooien.

Wanneer moet een hond ontwormd worden? 

Een worm kan voor verschillende klachten zorgen, zoals gewichtsverlies, slechte conditie, doffe vacht en darmklachten. Het is daarom van belang dat je je hond regelmatig ontwormt. Hiervoor zijn ook richtlijnen opgesteld. Zo moeten pups ontwormd worden met 2, 4, 6 en 8 weken. Daarna maandelijks tot een leeftijd van 6 maanden. Hierna moeten honden 4x per jaar ontwormd worden.

Preventief aan de slag

Natuurlijk kun je ook preventief al veel doen om de kans om een besmetting te verkleinen. Zo is het van belang dat je je hond niet in aanraking laat komen met wormen eieren. Dit doe je door het opruimen van de ontlasting van je hond, zandbakken afdekken en regelmatig je handen wassen.

Tabletten en injecties

Dutch Top Animals heeft diverse tabletten en injecties welke zorgen voor het doden van de wormen en de eitjes.